Redactie - 17 / Oct / 2019

Hoe je de maandag toch productief doorkomt

Maandag, de dag dat iedereen het liefst wil overslaan om vervolgens meteen door te gaan naar de dinsdag. Hoe zorg je er dan voor dat je de maandag toch productief door komt?<br />

Hoe je de maandag toch productief doorkomt
#TipVanDeWeek

Maandag, de dag dat iedereen het liefst wil overslaan om vervolgens meteen door te gaan naar de dinsdag. Het is meestal de minst productieve dag doordat je een weekend achter de rug hebt. Of je nu een leuk familiefeest hebt gehad, met de kinderen bent weggeweest of heerlijk hebt uitgeslapen, de maandag blijft moeilijk. Dat het ’s ochtends ook steeds later licht wordt, werkt ook niet echt mee. Tocht zal jij je weer fris moeten melden bij je leidinggevende.

 

Je weet eigenlijk nu al dat dit weer een onproductieve dag zal gaan worden waardoor je zelfs nog meer achter zult lopen op werk. Maar het hoeft niet zo te zijn als je de volgende tips volgt. Op die manier kan jij de meest productieve dag maken na een heerlijk weekend relaxen.

 

 • Plan je dag in met kleine taken

De beste manier om jouw dag te beginnen, is door precies te plannen wat je precies wilt bereiken die dag. Het klinkt ontzettend saai maar wanneer jij jouw goedgevulde inlegbakje vol ziet liggen, hoeft de moed niet meteen in je schoenen te zakken. Je kan dit opsplitsen in kleine, haalbare taken. Hierdoor lijken die taken veel minder intimiderend en is het ook nog eens veel beter uitvoerbaar. Het plannen van je dag zal de mentale overgang van vakantiemodus naar werkmodus veel soepeler en minder pijnloos maken. En vergeet natuurlijk je kop koffie niet mee te nemen.

 

 • Houd je ook aan de planning

Je kan natuurlijk nog zo’n planning hebben gemaakt, het moeilijkste zal zijn om je er ook daadwerkelijk aan te houden. Je gaat stiekem toch die koffiepauzes iets langer houden. Wanneer je dan weer terugkomt op je kantoor, is het heel verleidelijk om dan maar een beetje op het internet te struinen. Dit betekent echter dat je morgenochtend nog verder achter zult lopen. Daarom is het belangrijk om een manier te vinden zodat jij je toch aan de planning kan houden.

Dit kan door een tijdschema te maken waarin jouw koffiepauzes en buitenwandelingen in zijn verwerkt. Niemand kan namelijk de hele dag achter zijn of haar scherm blijven hangen. Het kan ook helpen om in een niet gebruikte vergaderzaal te werken zodat jij verder niet gestoord kan worden.

 

 • Krijg controle over jouw mailbox

Je opent na twee dagen je mailbox weer en het is een overbelasting aan nieuwe berichten. Hoewel je tegen jezelf hebt gezegd om niet de hele dag bezig te zijn met het beantwoorden van jouw mails, blijft het moeilijk om in een kleine paniek en geïrriteerd te raken.
Een manier dat zou helpen is om een automatisch antwoord te geven aan al de geadresseerden als jij de eerste dag na het weekend weer terug bent. Hierin kan je zeggen dat het iets langer zal duren met het beantwoorden van je mail. Je pikt hier de belangrijkste en veeleisende klanten of collega’s ertussenuit. Hoewel je misschien een uitzondering zal moeten maken bij een aantal van je contacten, zal tenminste iedereen je een dag genade geven terwijl jij weer bij bent.

 

 • Blijf positief

Hoe leuk jij jouw werk ook vindt, het blijft en is ontzettend moeilijk om ’s ochtends na een paar vrije dagen je wekker weer te moeten horen. Gooi er dan ook een klein kreet uit, rek jezelf goed uit en zeur even. Het is niet erg om even negatief te zijn. Maar zodra je opstaat, probeer die negativiteit je systeem uit te schudden. Pak daarna rustig maar zeker je gestructureerde en geplande benadering er weer bij, zodat je aan het einde van de dag weer een stuk gelukkiger jouw werk verlaat.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?

 • Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

 • Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo
  17 / Apr / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo

 • Fit blijven tijdens de coronatijd
  15 / Apr / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Fit blijven tijdens de coronatijd

 • Mediteren voor beginners
  06 / Apr / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Mediteren voor beginners

 • Het coronavirus en het ouderschapsplan
  03 / Apr / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Het coronavirus en het ouderschapsplan

 • Hoe maak je het uit met een vriendschap?
  25 / Mar / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Hoe maak je het uit met een vriendschap?

 • Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?
  23 / Mar / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?

 • Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld
  20 / Mar / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld

 • Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?
  19 / Mar / 2020

  Redactie - 17 / Oct / 2019

  Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »