Redactie - 02 / Aug / 2019

Hoe je meer plezier uit je werk kan halen

Het werk wat je doet mag wel eens wat meer opleveren dan die goed belegde boterham. Werkplezier betekent echter voor iedereen iets anders door hoe je bent als persoon en wat je normen en waarden zijn.

Hoe je meer plezier uit je werk kan halen
#TipVanDeWeek

Het werk waar jij je elke ochtend om acht uur meldt, mag wel eens meer opleveren dan een goed salaris. Werkplezier betekent echter voor iedereen iets anders door hoe je bent als persoon en wat je normen en waarden zijn. We brengen veel tijd door op dat kantoortje van ons, dus is het heel belangrijk om de juiste energie te krijgen zodat je elke nieuwe werkdag met tevredenheid kunt beginnen.

 

Maar in de praktijk werkt dit vaak anders. Veel mensen zijn eigenlijk nog zoekende naar wat ze nu echt precies willen in hun werk. Vaak zijn ze bijvoorbeeld al ergens mee gestart maar halen ze daar niet de juiste voldoening uit. Eigenlijk willen ze dan een stap verderzetten alleen willen ze niet tegen een burn-out gaan aanlopen.

 

Voordelen

Het werkplezier onder de werknemers is van grote invloed op de productiviteit van de onderneming. Wanneer je namelijk gemotiveerd bent en met plezier naar je werk gaat, ben je eerder bereid om een stapje extra te zetten voor het bedrijf. Je krijgt een beter gevoel over jezelf en hebt het idee dat je meer aan kan.

 

Doe daarom je voordeel met onderstaande tips en vergroot het plezier in je werk.

 

Een goede werkplek is al het halve werk

Zoals we al vertelden spendeer jij veel tijd in dat kantoortje van je. Kijk hier eens kritisch naar. Is het eigenlijk één grote chaos? Houd dan eens een opruimbeurt waarbij alles geordend wordt. Zorg dat alles in mapjes, vakjes, lades etc. terecht komt. Hierdoor creëer je overzicht en rust. Maak het ook je éigen plekje. Maak het, zover het kan natuurlijk, wat huiselijker. Zet wat leuke foto’s neer, zorg voor een leuke plant, hang een schilderij op, neem een leuke mok mee. Het werkt op die manier veel fijner.

 

Weet waarom je dit werk doet

Denk eens verder na dan alleen het verdienen van geld. Wil je bijvoorbeeld juist mensen helpen of jezelf ontwikkelen? Wanneer je betekenis geeft aan jouw werk, geeft dat meer voldoening. Ga onderzoeken hoe jij het beste uit jezelf kunt halen zodat je ook betekenis kunt geven aan je werk. Niet alleen om een doel te bereiken, maar werk doen dat ertoe doet voor anderen. Dit geeft uiteindelijk voldoening en een trots gevoel op het werk dat je levert.

 

Stop energie in je collega’s

Door goed teamwork heb je het gevoel ergens bij te horen waardoor je meer energie krijgt om het werk uit te voeren. Ga daarom in contact met je collega’s. Lunch samen met ze, maak een praatje bij de koffieautomaat en begroet ze in de gangen. Toon hierbij oprechte interesse en informeer naar bijvoorbeeld hoe hun weekend is geweest. Fijne werkrelaties dragen bij aan een goede werksfeer en hebben invloed op hoe jij elke ochtend naar werk gaat.

 

Neem je rustmomenten

De Amerikaanse auteur van verschillend managementboeken, Tony Schwartz, vertelt dat een pauze na negentig minuten werken moet helpen om je prestaties te verbeteren. Acht of tien uur doorbuffelen zonder pauze levert minder goed werk op dan een á twee uur geconcentreerd werken.

In je vrije tijd neem je natuurlijk de nodige rust, maar voer dit ook eens in op werk. Je presteert namelijk veel beter en hebt meer plezier als je regelmatig ontspant. Pak daarom ook op werk je relaxmomenten door even een luchtje te scheppen, een rondje te lopen of even een praatje te maken met je collega’s.

 

Vier je successen

Wanneer je iets hebt afgemaakt of behaald, is het vanzelfsprekend om zo snel mogelijk naar je volgende taak te gaan. Je hebt namelijk nog genoeg te doen. Maar sta eens even stil bij de successen die hebt behaald, blik terug op wat er allemaal wel en niet goed is gegaan. Dit zorgt voor een gezonde dosis inspiratie en motivatie.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?

 • Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

 • Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo
  17 / Apr / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo

 • Fit blijven tijdens de coronatijd
  15 / Apr / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Fit blijven tijdens de coronatijd

 • Mediteren voor beginners
  06 / Apr / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Mediteren voor beginners

 • Het coronavirus en het ouderschapsplan
  03 / Apr / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Het coronavirus en het ouderschapsplan

 • Hoe maak je het uit met een vriendschap?
  25 / Mar / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Hoe maak je het uit met een vriendschap?

 • Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?
  23 / Mar / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?

 • Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld
  20 / Mar / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld

 • Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?
  19 / Mar / 2020

  Redactie - 02 / Aug / 2019

  Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »