redactie - 18 / Oct / 2019

Hoe je verhuisstress kunt voorkomen: deel 2

Stress en verhuizen zijn vaak twee woorden die naadloos op elkaar aansluiten. Hoe zorg je er dan voor dat je verhuisstress kunt voorkomen?

Hoe je verhuisstress kunt voorkomen: deel 2
#TipVanDeWeek

Verhuizen is gewoon enorm veel werk. Hoewel veel mensen denken dat ze het allemaal binnen een week geregeld krijgen, gaat hier vaak maanden van regelen aan vooraf. Wie ga je vragen om te helpen? Welke materialen zijn handig om te hebben? Wanneer ga je al je spullen eigenlijk inpakken en waar begin je in godsnaam?

 

We hebben het er al een keer eerder over gehad maar de volgende tips kunnen jou ook heel goed helpen om stress weg te werken tijdens het verhuizen.

 

 • Timing

Vele verhuizers plannen hun verhuizing tijdens de zomer. Je hebt dan misschien veel tijd door de vakanties en je hoeft niet snel extra maatregelen te nemen omdat het buiten regent. Hoewel het zo zijn voordelen heeft, wordt er echter geen rekening gehouden dat vele andere, onbekende verhuizers zo ook denken. Wanneer je dan graag een verhuisbedrijf inschakelt, is het belangrijk om te weten dat het voor hen dan de drukste periode van het jaar is. Door die drukte vraagt het verhuisbedrijf vaak een hoger tarief. Het is daarom handig om jouw verhuisdatum wat op te schuiven naar de koudere maanden. Dan hebben bedrijven vaak veel meer tijd, zijn ze een stuk flexibeler en komt het voor jou qua kostenplaatje wat voordeliger uit.

 

 • Materiaal

Het is belangrijk om van tevoren goede verhuismaterialen in huis te nemen. Wat je vaak ziet is dat verhuizers denken ‘ah ik heb nog wel wat dozen en grote tassen staan’. Het handigste is om goede, stevige verhuisdozen te halen. Je kan je buren, familie en vrienden vragen of zij nog wat dozen hebben staan. Veel supermarkten hebben trouwens ook vaak dozen achterin in de winkel liggen die je over zou kunnen nemen. 

Zorg er dan niet alleen voor dat je genoeg verhuisdozen hebt maar ook verpakkingstape, bubbeltjesplastic en wikkelfolie. Met het laatstgenoemde kan je heel makkelijk jouw lades van verschillende kasten en bureaus, met spullen en al, inwikkelen in folie. Op die manier hoef je niet dubbel werk te doen door alle spullen weer in en uit te pakken. 

 

 • Volgorde

Wanneer je gaat beginnen met het inpakken van je spullen, is het belangrijk om het minst gebruikte eerst te doen. Denk aan boeken van de zolder, schilderijen of fotolijsten. Je begint bijvoorbeeld met alles in te pakken van de zolder, en weet zo een weg naar beneden te vinden. Op die manier pak je het kamer voor kamer aan. Het is belangrijk om te weten dat je jouw dagelijkse spullen als laatste inpakt. Denk aan badkamerspullen of het koffiezetapparaat. Zo heb je straks bij de verhuizing alles meteen bij de hand.

 

 • De elektronica

Je zult misschien wel veel elektronica in je huis hebben staan die ook allemaal mee moeten naar het nieuwe huis. Die elektronica zal allemaal verbonden zijn met verschillende kabels. Maak van tevoren een foto van de verbinding van deze kabels, zodat je straks niet frustrerend staat na te denken welke kabel waar ook alweer hoort. Het werkt op die manier als een soort handleiding voor jezelf zodat je, net als een Ikea kast, jouw elektronica zo kunt installeren.

 

We gaan met Roeland Hagesteijn bij MediationTV in gesprek over hoe je slim kunt verhuizen. Bekijk hier de aflevering.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?
  21 / Apr / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?

 • Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?
  21 / Apr / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

 • Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo
  17 / Apr / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo

 • Fit blijven tijdens de coronatijd
  15 / Apr / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Fit blijven tijdens de coronatijd

 • Mediteren voor beginners
  06 / Apr / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Mediteren voor beginners

 • Het coronavirus en het ouderschapsplan
  03 / Apr / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Het coronavirus en het ouderschapsplan

 • Hoe maak je het uit met een vriendschap?
  25 / Mar / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Hoe maak je het uit met een vriendschap?

 • Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?
  23 / Mar / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?

 • Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld
  20 / Mar / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld

 • Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?
  19 / Mar / 2020

  redactie - 18 / Oct / 2019

  Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »