Redactie - 04 / Jan / 2020

Tips om toch tijd voor elkaar vrij te maken

Tijd en aandacht voor elkaar zorgt voor een stabiele relatie. Maar écht tijd voor elkaar maken, blijkt altijd lastiger dan gedacht. Hoe zorg je er dan voor dat jullie aandacht weer naar elkaar gaat?

Tips om toch tijd voor elkaar vrij te maken
#TipVanDeWeek

Tijd en aandacht voor elkaar zorgt voor een stabiele relatie. Maar écht tijd voor elkaar maken, blijkt altijd lastiger dan gedacht. We leggen vaak onze prioriteiten ergens anders. Werk, kinderen of het huishouden. Dit zorgt er voor dat koppels elkaar vaak kwijt raken. De liefde wordt allemaal als vanzelfsprekend gezien en je weet vaak niet meer waar de ander nou eigenlijk mee bezig is. Hoe zorg je er dan voor dat jullie aandacht weer naar elkaar gaat?

 

Je kent het misschien wel: op zondagavond zitten jullie op de bank met jullie favoriete serie. Morgenvroeg begint de nieuwe werkweek weer. Je komt dan tot het besef dat jullie wéér niets met elkaar ondernomen hebben. Hoewel jullie het allebei graag willen, is het er gewoon bij ingeschoten. Hockey van de kinderen, even nog zelf sporten, wat drinken met vrienden en dan heb je nog het werk dat veel van je vraagt. Uitgeteld zit je daarom maar weer op de bank met je partner. Ach ja, volgend weekend weer een kans.

 

Tips voor meer aandacht en tijd voor elkaar

Maar helaas zit er vaak een volgende keer niet in. Dan kan het toch weer zo zijn dat je uitgeteld op de bank ligt. Misschien kunnen de volgende tips jullie samen helpen, om die spanning en impulsiviteit die jullie in de beginperiode van jullie relatie hebben ervaren, weer te voelen. 

 

Het inplannen van je date

Zolang je niks plant met je partner, komt het er vaak ook niet van. Dit kan er voor zorgen dat je steeds meer uit elkaar groeit en op een gegeven moment niet meer weet wat je partner bezig houdt. Jullie hebben het allebei druk genoeg en dat is meestal de grootste reden waarom jullie niet toekomen aan quality time. Plan daarom dingen voorruit. Spreek met elkaar af dat je volgend weekend, op vrijdagavond, er echt met z’n tweetjes eens op uit gaat.

 

Ga op date

Het is heel aantrekkelijk om een filmavondje te houden met een goed glas rode wijn en een grote bak popcorn waarbij jullie op de helft van de film in slaap vallen. Doorbreek die routine en ga er nou eens écht op uit. Er is geen effectievere manier om de sleur weg te halen dan een romantische date te plannen. Blijf nou niet telkens hangen bij datzelfde tentje waar jullie al jaren komen, maar ga op ontdekkingstocht. Stel voor om bij dat ene nieuwe eethuis op de hoek te eten. Op die manier genereer je nieuwe impulsen en geniet je van elkaar.

 

Complimenteren

Ga eens even terug naar het moment waarom je jouw partner eigenlijk zo leuk vindt. Ga eens op ontdekkingstocht. Wat waarderen jullie aan elkaar? Wat vind je zo leuk aan de ander? Je weet namelijk op een gegeven moment wel wat je aan elkaar hebt en dat je van elkaar houdt. Er worden daarom steeds minder dingen gezegd die een bepaalde waardering aangeven, terwijl wij mensen daar echt wel behoefte aan hebben. Elke dag moet je eigenlijk proberen om te zeggen wat je zo leuk vindt aan de ander of wat je waardeert. De kleine, simpele dingen tellen mee.

 

Bij MediationTV gaan we in gesprek met Astid Landman over hoe je meer tijd voor elkaar vrij kunt maken. Benieuwd wat haar advies is? Bekijk dan hier de aflevering.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?

 • Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

 • Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo
  17 / Apr / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo

 • Fit blijven tijdens de coronatijd
  15 / Apr / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Fit blijven tijdens de coronatijd

 • Mediteren voor beginners
  06 / Apr / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Mediteren voor beginners

 • Het coronavirus en het ouderschapsplan
  03 / Apr / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Het coronavirus en het ouderschapsplan

 • Hoe maak je het uit met een vriendschap?
  25 / Mar / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Hoe maak je het uit met een vriendschap?

 • Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?
  23 / Mar / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?

 • Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld
  20 / Mar / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld

 • Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?
  19 / Mar / 2020

  Redactie - 04 / Jan / 2020

  Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »