Redactie - 31 / Jan / 2020

Vastgoedstyling: tijdens je scheiding je huis sneller verkopen

Hoe kom je tijdens je scheiding snel tot de verkoop van je huis zonder iets weg te geven? Vastgoedstyling kan je daarbij helpen.

Vastgoedstyling: tijdens je scheiding je huis sneller verkopen
#TipVanDeWeek

Veel gezinnen hebben hun huis gefinancierd op basis van twee inkomens. Dit heeft soms als gevolg dat het huis na de scheiding onbetaalbaar wordt. Bijvoorbeeld omdat de banken geen hypothecaire lening meer willen verstrekken op basis van één inkomen, of omdat de bank minder geneigd is om een lening te verstrekken. Er zit dan vaak niks anders op dan het huis te verkopen.

 

Huis verkopen na de scheiding

De vraag wat er met het huis gedaan gaat worden, komt vaak pas aan bod als de echtscheiding al is afgewikkeld. Dit leidt vaak tot vervelende situaties. Het blijkt soms dat een van beide partijen na de echtscheiding niet verder kan. Er is bijvoorbeeld een te hoog alimentatieverplichting afgesproken waardoor het financieel niet haalbaar is om in het huis achter te blijven of om een nieuwe woning te kopen. Het is daarom belangrijk om het huis in het vroege stadium bij de afwikkeling van de scheiding te betrekken. Op die manier kan je bijvoorbeeld een lagere alimentatie afspreken en de andere partner ter compensatie wat extra vermogen toekennen.

 

Als je het huis dan gaat verkopen, worden er een aantal bepalingen opgenomen in het scheidingsconvenant. Die regelen wat er met het huis gaat gebeuren voordat het verkocht wordt. Vragen zoals ‘waar ga ik wonen na de scheiding’, ‘hoe delen we de woonlasten’, ‘hoe wordt de verkoopprijs vastgesteld’ en ‘hoe worden de kosten voor reparatie en onderhoud van het huis verdeeld?’ komen aan bod. Het is in ieder geval van groot belang dat je goede afspraken maakt zodat er gedoe in de toekomst wordt voorkomen.

 

Eerst scheiden of eerst het huis verkopen?

In deze emotionele periode is het van belang om geen overhaaste beslissingen te nemen. Jullie hebben beiden baat bij het succesvol verkopen van de woning. Of deze plaatsvindt vóór of na de scheiding, maakt voor de scheidingsprocedure niet veel uit. Het is echter wel prettig om het huis na afronding van de scheiding zo snel mogelijk te verkopen. Op die manier kunnen jullie weer verder met jullie leven. Het is dan belangrijk dat de woning instap-klaar is en dat het zich op een positieve manier onderscheidt van de rest van de aangeboden woningen. Door middel van vastgoedstyling kan het huis in een neutrale, frisse en lichte staat worden aangeboden zodat een kijker, een koper wordt.

 

Wat doet een vastgoedstylist?

Vastgoedstyling zorgt ervoor dat de woning perfect gepresenteerd wordt voordat de foto’s worden gemaakt en het de woningmarkt op gaat. De koper beslist namelijk binnen een paar seconde via foto’s of zij geïnteresseerd zijn in de woning. De koper beoordeeld de woning op de presentatie. Er wordt met vastgoedstyling advies gegeven met betrekking tot het opruimen van de ruimtes en hoe je de woning het beste tot zijn recht kan laten komen. Een vastgoedstylist zorgt ervoor dat de woning wordt gedepersonaliseerd en geneutraliseerd. De focus wordt op je huis gelegd en niet op je thuis. Dit gebeurt gewoon met bijna alle inboedel die je zelf hebt. Soms worden er ook wat dingen aangeschaft of is het nodig om een muurtje te witten of wat lampen te vervangen. Op die manier bereik je een zo groot mogelijke doelgroep en weet je zeker dat het huis een stuk meer kan opbrengen.

 

Vastgoedstyling kan je dus helpen om tot een snellere verkoop van je huis te komen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?

 • Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

 • Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo
  17 / Apr / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo

 • Fit blijven tijdens de coronatijd
  15 / Apr / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Fit blijven tijdens de coronatijd

 • Mediteren voor beginners
  06 / Apr / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Mediteren voor beginners

 • Het coronavirus en het ouderschapsplan
  03 / Apr / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Het coronavirus en het ouderschapsplan

 • Hoe maak je het uit met een vriendschap?
  25 / Mar / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Hoe maak je het uit met een vriendschap?

 • Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?
  23 / Mar / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?

 • Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld
  20 / Mar / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld

 • Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?
  19 / Mar / 2020

  Redactie - 31 / Jan / 2020

  Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »