Redactie - 29 / Nov / 2019

Weer daten na de scheiding

Het is niet niks om weer te gaan daten na de scheiding. De scheiding heeft zo zijn sporen bij je achtergelaten. Dus hoe pak je zoiets op?

Weer daten na de scheiding
#TipVanDeWeek

Het blijft harstikke moeilijk om na een aantal jaren huwelijk, weer terug te gaan op het dating circuit. De scheiding heeft zijn nodige sporen bij je achter gelaten waardoor jij je in een onzekere tijd waant. Het vertrouwen in mannen en/of vrouwen kan lastig zijn en je zal een zoektocht beginnen naar iemand waar jij je veilig wilt voelen. Hoe pak je zoiets op?

 

 

 • Wees er klaar voor

De eerste stap die je neemt voordat jij het daten weer gaat oppikken, is bij jezelf te rade gaan of je er wel helemaal klaar voor bent. Heb je de scheiding al een plekje kunnen geven? Sta je er voor open om andere mensen te ontmoeten?  Je moet eerst bij jezelf beginnen, voordat je jouw liefde met iemand anders kan gaan delen. Wanneer je merkt tijdens de eerste dates dat je nog te veel bezig bent met de scheiding, laat het daten dan nog even op zich wachten. Je moet er pas inspringen als je er echt daadwerkelijk klaar voor bent.

 

 • Vraag om advies bij andere gescheiden ‘daters’

Als je dan de stap hebt gezet om inderdaad te beginnen met daten, is het begrijpelijk dat je niet helemaal weet waar je moet beginnen. Toch maar Tinder openen? Vaker de lokale kroeg binnen stappen? En als je dan iemand hebt ontmoet, wat zijn dan de vervolgstappen? Allemaal vragen die je zelf misschien nog niet weet. Maar wie kan het jou beter uitleggen dan iemand die in hetzelfde schuitje als jij zit of heeft gezeten? Ga eens langs bij familie of vrienden die ook gescheiden zijn en vraag hoe zij het ervaren. Wat kunnen zij jou voor advies en tips geven? Zij kunnen jou misschien wel vertellen waar en op welke manier jij het beste jouw match kan vinden.

 

 • Niet te snel oordelen

Omdat we nu eenmaal in een online dating tijdperk leven, komen vooroordelen al snel naar voren. Wanneer er een foto van je date op je scherm verschijnt, gaan we toch al snel op het uiterlijk af.  Maar op die manier laat je al snel mooie kansen liggen. Het is belangrijk om diegene echt te leren kennen. Het gaat om de verbinding. Hoe is iemand? Waar is diegene trots op? Waar wordt hij of zij heel erg blij van? Het gaat er niet om in wat voor een mooie auto hij rijdt of waar zij haar kleding vandaan haalt maar hoe diegene in elkaar steekt.

 

Een valkuil van het alleen maar naar het uiterlijk kijken, kunnen op twee manieren uitpakken. Het kan namelijk zo zijn dat je er na lang daten achter komt, dat jullie eigenlijk helemaal niet qua karakters bij elkaar aansluiten. Het kan ook zo zijn dat je tijdens de eerste date, het eerste kwartier al merkt dat het waarschijnlijk toch niet helemaal je match is. Je kan er dan voor kiezen om de date af te breken. Wat je ook kunt doen is diegene een uurtje te geven en meer te weten komen over die persoon. Zie het meer als een kans om iemand écht te leren kennen. Misschien valt het dan uiteindelijk toch niet zo tegen als je zelf dacht?

 

 • Niet alleen website en apps helpen

Op dating apps en websites is een enorm aanbod aan potentiële partners, waarvan niet iedereen het allemaal even serieus neemt. De helft die het dan serieus neemt, moet dan ook weer net een match met jou zijn. Als er dan een paar leuke mannen of vrouwen zijn uitgekomen, heb je vaak ook nog te maken met hun persoonlijke bagage waar nog niet iedereen even goed mee om kan gaan. Denk aan een scheiding, ruzie met een ex, financiële onstabiliteit etc. Als je door de bomen het bos niet meer ziet of je na een aantal afspraakjes er achter komt dat online daten niet helemaal voor jou is, kan je er altijd nog voor kiezen om naar een relatiebureau te gaan. Een matchmaker gaat dan op basis van zijn of haar kennis en ervaring, op zoek naar iemand die bij jou past.

 

Het belangrijkste is dat je jezelf geen druk op moet leggen om jouw nieuwe partner te vinden. Ga eerst aan jezelf werken, voordat je daadwerkelijk gaat daten.

 

We gaan samen met Alexia Robbemont in gesprek bij MediationTV, over hoe het kan dat er zoveel mensen single zijn. Bekijk hier de aflevering.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?

 • Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

 • Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo
  17 / Apr / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo

 • Fit blijven tijdens de coronatijd
  15 / Apr / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Fit blijven tijdens de coronatijd

 • Mediteren voor beginners
  06 / Apr / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Mediteren voor beginners

 • Het coronavirus en het ouderschapsplan
  03 / Apr / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Het coronavirus en het ouderschapsplan

 • Hoe maak je het uit met een vriendschap?
  25 / Mar / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Hoe maak je het uit met een vriendschap?

 • Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?
  23 / Mar / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?

 • Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld
  20 / Mar / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld

 • Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?
  19 / Mar / 2020

  Redactie - 29 / Nov / 2019

  Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »