Redactie - 27 / Aug / 2019

Zo stel je je nieuwe partner voor aan de kinderen

Hoewel het natuurlijk ligt aan de leeftijd van je kinderen en hoe de gehele situatie zich bij jou thuis afspeelt, kan het heel moeilijk zijn om jouw nieuwe partner te introduceren.

Zo stel je je nieuwe partner voor aan de kinderen
#TipVanDeWeek

Na de scheiding ontstaat er een tijd dat je er klaar voor bent om het daten met anderen weer op te pikken. Je komt in die periode iemand leuks tegen waarvan je wel denkt dat het iets serieus kan gaan worden. Jullie hebben allebei misschien wel met elkaar gedeeld hoe de situatie vroeger was en dat je een stel knappe kinderen thuis hebt zitten. Wanneer het dan echt zo ver is, wil je niks liever dan dat diegene voorgesteld wordt aan je kinderen.

 

Hoewel het natuurlijk ligt aan de leeftijd van je kinderen en hoe de gehele situatie zich bij jou thuis afspeelt, kan het heel moeilijk zijn om jouw nieuwe partner te introduceren. De volgende tips kunnen grip geven over hoe je daar mee om kan gaan.

 

Het ouderschapsplan

Het is misschien niet iets waar je het over wil hebben als je net uit elkaar bent, maar het kan heel handig zijn om samen afspraken te maken over het voorstellen van de nieuwe liefde. Het kan ervoor zorgen dat er eerst nagedacht wordt voordat jan en alleman over de vloer van de kinderen komt. Wel moet er stil gestaan worden bij het feit dat tijd niet altijd de bestendigheid van de relatie aangeeft. Het gaat er vooral om dat de relatie stabiel is. De afspraken die jij met je ex-partner hebt vastgelegd, zorgt er gewoon voor dat er niet maandelijks iemand nieuws voor je kind zijn of haar neus staat. 

 

Zijn de kinderen er echt aan toe?

De kinderen staan altijd op nummer één, ook bij deze situatie. Hoe verliefd je ook bent en je staat te springen om je nieuwe partner voor te stellen, het is belangrijk om te zien hoe je kinderen er aan toe zijn. Ze moeten een plekje hebben gegeven aan de scheiding. Wanneer ze nog te veel bezig zijn met de breuk van hun ouders, is het belangrijk om de introductie de tijd te geven.

 

Heeft je ex recht op deze informatie?

Recht misschien niet, maar om te voorkomen dat je ex-partner via de kinderen hoort dat er zo'n leuke vrouw in huis rondloopt, is dat misschien niet de beste manier om deze boodschap over te brengen. Het kan zorgen voor de nodige irritaties. Als je samen als ouder er uit komt, geeft dat een veilig gevoel bij de kinderen. Ze weten dat de ouders nog steeds samen nadenken over grote stappen in hun leven.

 

Wees voorbereid op de reacties die je terug kunt krijgen

Je hebt de kinderen ingelicht over je nieuwe partner, nu is het tijd voor de ontmoeting. Het is dan belangrijk dat je de kinderen uitlegt wat ze precies te wachten staat. Leg ze goed uit dat je iemand hebt ontmoet die een belangrijke rol in je leven speelt en dat je daarom heel graag wilt dat de kinderen hem of haar ontmoet.  

 

Het is ook belangrijk om zelf voorbereid te zijn op de reacties die komen gaan. Je kinderen zullen echt niet springend en juichend op de nieuwe partner staan te wachten. Kinderen zijn namelijk altijd loyaal naar de ouder. Ze kunnen de nieuwe partner zien als indringer van hun gewone leventje. Benadruk op zo’n moment dan ook goed dat de nieuwe partner echt niet de nieuwe taak van de vader of moeder gaat overnemen.

 

Neem de tijd

Wanneer de ontmoeting er op zit, is het belangrijk om individuele dingen te blijven doen met je kinderen. Natuurlijk wil je niets liever dan elke minuut van de dag doorbrengen met je nieuwe liefde. Hierdoor ben je al snel geneigd om je partner te betrekken bij alle uitjes met je kinderen.

Door af en toe tijd door te brengen met de kinderen alleen, zal er voorkomen worden dat de kinderen zich ‘ingeruild’ voelen. Zij moeten nog wennen aan de nieuwe partner en het is goed om ze die tijd te gunnen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Pubergedrag: hoe ga je hier als ouder mee om?

 • Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?
  21 / Apr / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Positief opvoeden: dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

 • Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo
  17 / Apr / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Online solliciteren: Jezelf presenteren doe je zo

 • Fit blijven tijdens de coronatijd
  15 / Apr / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Fit blijven tijdens de coronatijd

 • Mediteren voor beginners
  06 / Apr / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Mediteren voor beginners

 • Het coronavirus en het ouderschapsplan
  03 / Apr / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Het coronavirus en het ouderschapsplan

 • Hoe maak je het uit met een vriendschap?
  25 / Mar / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Hoe maak je het uit met een vriendschap?

 • Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?
  23 / Mar / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Tips: Hoe ga je thuis om met het coronavirus?

 • Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld
  20 / Mar / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Het coronavirus zorgt voor meer huiselijk geweld

 • Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?
  19 / Mar / 2020

  Redactie - 27 / Aug / 2019

  Afstand nemen van je ex als je kinderen hebt: kan dat?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »