Stoere Stappen

0 Producten


  Seen 0 of the 0 products

  Stoere Stappen

  Mijn naam is Manon. Op mijn 16e ontdekte ik dat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken. Als vrijwilliger op een jeugdvereniging ging ik elke week enthousiast aan de slag met een uitdagend en afwisselend programma voor meiden in de leeftijd 7-12 jaar. Leuk, ontspannen en in hun vrije tijd.

  Kinderen die het lastig hadden vielen mij op. En dan ontvlamt er iets in mij. 
  Ik kijk wat deze kinderen nodig hebben, wat er mogelijk is en zie hoe het anders kan. Het positieve zien achter de negatieve en lastige situatie; dat is een kracht van mij.
  Ik zie problemen als uitdaging en kans om te groeien. Bij mezelf en zeker ook voor anderen. Vanuit dat oogpunt is er ontzettend veel mogelijk en kun je, met elkaar, hele mooie stappen zetten. Stoere Stappen noem ik dat.

  Niet alleen bij mijn vrijwilligerswerk van destijds, maar ook tijdens mijn studie, stages en werk ontvlamt er iets in me als ik werk met kinderen.

  Het is mijn passie om kinderen te begeleiden tijdens hun ontwikkeling, met name op moeilijkere momenten waarop het even niet vanzelf gaat. En weet je,… die heeft iedereen wel eens. Deze lastigere momenten. Dat hoort er bij. Echt.
  Hoe gek het ook klinkt wanneer je in een lastige periode zit en je kind ziet worstelen; Hier ligt een cadeau in verscholen; namelijk dat je veel kunt leren. Nieuwe vaardigheden. Levenslessen. Inzichten. 

  Ik help jullie hier graag bij. 
  Ik heb een positieve benadering en ga uit van de mogelijkheden en eigen kracht van kinderen en ouders. Ik vind het ontzettend waardevol om ouders te inspireren om op een positieve manier om te gaan met het gedrag, de emoties en vragen van hun kinderen.

  Dit doe ik onder andere binnen mijn eigen onderneming Stoere Stappen:
  Ik help kinderen bij het omgaan met hun uitdagingen zodat zij zich weer krachtig, blij en zelfverzekerd voelen.
  Want hoe fijn is het als jouw kind weer zingend en huppelend de deur uit gaat, in plaats van met gespannen of juist hangende schouders.
  En hoe graag wil je dat jouw kind leert om voor zichzelf op te komen, in situaties waarin dit nodig is. Het is zo fijn als kinderen hun unieke eigenschappen, talenten en kwaliteiten ontdekken en ervaren dat zij er mogen zijn.
  Ook, en misschien wel juist, in lastigere periodes. Bijvoorbeeld als je kind iets ingrijpends heeft meegemaakt. Het is belangrijk dat er ruimte is voor de gevoelens, gedachten en het gedrag van jouw kind. Zodat het zich gezien en gehoord voelt. En geholpen natuurlijk.

  Daarnaast geef ik jou als ouder veel inspirerende tips en handvatten en leg ik uit hoe ook jij je kind(eren) kunt helpen, zodat je echt contact met je kind(eren) hebt/houdt en weet wat er in hen omgaat.
  Want hoe leuk mijn werk ook is. Mijn hulp en begeleiding is tijdelijk. Jouw hulp en begeleiding is levenslang. Jij bent een van de belangrijkste mensen in het leven van je kind. En daarom is het zo fijn als jij ook weet wat jouw kind helpt. Wat jij kunt doen. Of wat je juist niet moet doen. 

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »