Ben ik verplicht om aan mediation mee te doen?

Ben ik verplicht om aan mediation mee te doen?

Voor mediation geldt er een belangrijk uitgangspunt: vrijwilligheid. Verplicht meedoen aan mediation geldt dan niet als basis voor een goed mediationtraject. Anders wordt de kans om een acceptabele oplossing te vinden juist kleiner. Mediation wordt  regelmatig geadviseerd door de bedrijfsarts wanneer zich een (bedreigend) arbeidsconflict voordoet. Niemand wordt verplicht om deel te nemen aan de mediation. Toch kunnen er negatieve gevolgen aan kleven als de werknemer of werkgever weigert deel te nemen aan het mediationtraject. De afwijzende partij kan het verwijt kunnen krijgen dat ze onvoldoende coöperatief zijn geweest. Wanneer je dus in eerste instantie niet veel voor mediation voelt, kan het toch verstandig zijn om in te gaan op de dergelijke suggestie. Wanneer je er tijdens de mediation toch achter komt dat verder overleg geen zin heeft, dan kan je op elk gewenst moment besluiten het traject te beëindigen. In dat geval mag dit op geen enkele wijze tegen je gebruikt worden. Je hoeft trouwens ook nooit gedwongen te worden om akkoord te gaan met een oplossing waar jij het niet mee eens bent.

Lees meer Lees minder
Henriëtte Wijnen Training: 'De weg naar gewenst en integer gedrag op de werkvloer'
Training: 'De weg naar gewenst en integer gedrag op de werkvloer'
Natuurlijk wil iedereen een integere, open en veilige werkomgeving voor medewerkers. Maar de cijfers liegen er niet om: ruim een half miljoen mensen worden dagelijks gepest en ongewenst gedrag op de werkvloer kost werkgevers 1,7 miljard euro per jaar.
€0,00
iMediators Verzuimmediation
Verzuimmediation
Een conflict kan vaak het gevolg zijn van verzuim. In feite is een conflict geen reden tot ziekteverzuim, maar in werkelijkheid gebeurt het vaker dan wenselijk. Mediation kan helpen om te komen tot heldere afspraken.
€0,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »