Mag ik als werknemer een mediator uitkiezen?

Mag ik als werknemer een mediator uitkiezen?

Als werknemer ga je samen in overleg met jouw collega of werkgever, op zoek naar een mediator waar jullie je prettig bij voelen. Een mediator zal dan ook altijd aan het begin van het eerste gesprek vragen of jullie beide bereid zijn om je in te spannen om resultaten te behalen en om uiteindelijke afspraken te maken. Dit heet ook wel de inspanningsverplichting. Wanneer één van de partijen de mediator niet accepteren, zal je ook zeker geen positieve houding verwachten en zal de inspanningsverplichting daaronder lijden. Een mediator voelt dit soort dingen aan en kan dan op elk moment er voor kiezen om de mediation noodgedwongen af te breken. Het heeft dan geen enkele zin om door te gaan. Daarom is het logisch dat beide partijen vooraf akkoord moeten gaan met de keuze voor de mediator die de mediation leidt. Je zal natuurlijk vooral aan het woord zijn met de andere partij, maar een mediator die jou begrijpt, zal ook de juiste vragen kunnen stellen om het gesprek zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Je mag dus als werknemer, samen met de andere partij, een mediatior uitkiezen.

Lees meer Lees minder
iMportant Mediation abonnement
Mediation abonnement
Het team van mediators achter iMportant zijn getraind om snel te kunnen handelen en u bij te staan in conflictsituaties op het werk of bij familiezaken. Een buurman waar u mee in conflict dreigt te raken, een situatie die speelt binnen uw familie.
€20,00
Schaeffer Mediation Teammediation
Teammediation
Groepsmediation: het rondetafelgesprek
Het komt geregeld voor dat er conflicten zijn die zich niet afspelen tussen twee mensen alleen.
€0,00
Wiggers Mediation Arbeidsgeschil
Arbeidsgeschil
Een zakelijk conflict? Okay, maar "ruzie", dat is wat anders en is niet normaal en draagt zeker niet bij aan de vreugde en voldoening dat werk zou moeten opleveren.
Met de inzet van mediation kan het conflict mogelijk worden opgelost en is samenwerking
€0,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »