Mag mijn advocaat mee naar het mediationgesprek?

Mag mijn advocaat mee naar het mediationgesprek?

Bij een mediation gesprek is de hoofdzaak niet om juridische zaken bespreekbaar te maken. Het gaat juist naar het zoeken van een oplossen tussen jou en de andere partij. Onderhandelen is dan veel belangrijker dan de kennis van de wetsartikelen. Het is dus niet gebruikelijk dat advocaten mee gaan naar de medation gesprekken, maar het is zeker niet verboden. Zolang de andere partij ermee instemt, mag je altijd je advocaat meenemen. De meerwaarde van een advocaat mee naar het mediationgseprek te nemen, is dat je samen met je advocaat goed voorbereid het gesprek in kunt gaan. Ook kan de aanwezigheid van een advocaat ervoor zorgen dat je tijdens de mediationgesprekken meer ontspannen raakt en de anticipatie wegneemt.

Lees meer Lees minder
RECHTUiT, coaching en mediation Arbeidsmediation
Arbeidsmediation
Mijn manier van werken is actief en stimulerend, waarbij ik uitga van eigen kracht. De door mij gebruikte technieken zijn sociaal-emotioneel ondersteunend en gericht op gedrag.
€205,70
School tegen Schelden Nee hoor, bij ons wordt niet gepest?
Nee hoor, bij ons wordt niet gepest?
Je kent ze wel, die uitspraken: ‘Nee, dat komt bij ons niet voor’, ‘Wij doen dat niet’ en ‘Ik weet wel waar het wel gebeurt’.
€395,00
iMportant Mediation abonnement
Mediation abonnement
Het team van mediators achter iMportant zijn getraind om snel te kunnen handelen en u bij te staan in conflictsituaties op het werk of bij familiezaken. Een buurman waar u mee in conflict dreigt te raken, een situatie die speelt binnen uw familie.
€20,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »