Moet een mediator MfN-geregistreerd zijn?

Moet een mediator MfN-geregistreerd zijn?

Een mediator is een vrij beroep waarbij iedereen zich dus een mediator mag noemen en het dus niet verplicht is om MfN-geregistreerd te zijn. Ga daarom wel altijd na of iemand geregistreerd staat in het Mediatorsfederatie Nederland kwaliteitsregister. Wanneer diegene dat niet is, kan het zo zijn dat je eigenlijk om de tafel zit met iemand die mogelijk geen idee heeft waar het over gaat. Het is in ieder geval zo dat alleen MfN-gecertificeerde mediators een beschermde titel hebben. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd zijn en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren. Alleen zij mogen voor de rechtbank werken en als enige subsidies voor rechtsbijstand aanvragen voor hun cliënten bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Er worden veel eisen gesteld aan MfN-mediators. Zo moeten ze elk jaar verplicht diverse bijscholingscursussen doen. Tevens moeten zij zich houden aan de fundamentele beginselen onafhankelijkheid, vertouwelijkheid en neutraliteit.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »