Wat is een intakegesprek?

Wat is een intakegesprek?

Bij arbeidsconflicten worden voorafgaand aan de mediationgesprekken, een intakegesprek gepland met beide partijen. Dit kan gezamenlijk of apart zijn. Het apart bespreken met de deelnemende partijen komt vooral omdat er vaak sprake is van een gezagsverhouding. Hierdoor voelen partijen zich (juridisch) doorgaans niet vrij om daadwerkelijk het doel van de mediation aan te geven. In het intakegesprek wordt er juist ruimte geboden om alles op tafel te leggen. Tijdens de intake licht de mediator ook het mediationproces en de mediationovereenkomst toe. In de overeenkomst staan de hoofdregels van de mediation.

Lees meer Lees minder
Schaeffer Mediation Arbeidsmediation
Arbeidsmediation
Conflicten op het werk
Overal waar mensen met elkaar omgaan, kunnen relaties onder druk komen te staan. En waar brengen we meer uren met elkaar door dan op het werk?
€0,00
Wiggers Mediation Arbeidsgeschil
Arbeidsgeschil
Een zakelijk conflict? Okay, maar "ruzie", dat is wat anders en is niet normaal en draagt zeker niet bij aan de vreugde en voldoening dat werk zou moeten opleveren.
Met de inzet van mediation kan het conflict mogelijk worden opgelost en is samenwerking
€0,00
Henriëtte Wijnen Training: 'De weg naar gewenst en integer gedrag op de werkvloer'
Training: 'De weg naar gewenst en integer gedrag op de werkvloer'
Natuurlijk wil iedereen een integere, open en veilige werkomgeving voor medewerkers. Maar de cijfers liegen er niet om: ruim een half miljoen mensen worden dagelijks gepest en ongewenst gedrag op de werkvloer kost werkgevers 1,7 miljard euro per jaar.
€0,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »