De kinderen hebben het niet naar hun zin bij de andere ouder; wat moet ik doen?

Als je gescheiden bent en je kind geeft aan dat het niet meer naar de andere ouder wil. Wat doe je hier dan aan? Laat je het gebeuren of vind je het belangrijk dat de kinderen beide ouders blijven zien, ook als ze aangegeven als ze het niet zo leuk vinden

0 Producten


  Seen 0 of the 0 products

  De kinderen hebben het niet naar hun zin bij de andere ouder; wat moet ik doen?

  Het is belangrijk dat je kind met beide ouders blijft omgaan. De omgangsregeling moet daarom goed geregeld zijn. Toch kan het voorkomen dat je kind liever niet naar je ex-partner gaat. De reden hiervan kan heel divers zijn zoals dat je kind worstelt met de hele situatie of dat hij of zij opeens anders behandeld wordt dan voorheen. Het is daarom belangrijk om te kijken wat de oorzaak is van het niet willen gaan naar de vader of moeder. Vraag allereerst waarom je kind niet wilt gaan. Vaak is dit nog een vage reden en wordt dit niet geheel duidelijk gemaakt. Maak wel duidelijk dat mama of papa altijd dezelfde persoon blijft, ook al zijn jullie nu gescheiden. Ga ook in gesprek met je ex-partner. Sta positief tegen over hem of haar en houd het belang van jullie kind voorop. Vraag wat je kan doen of wat er moet gebeuren om een omgang niet te gaan forceren, maar het contact weer langzaam op te bouwen of te herstellen. Wanneer het contact met je ex goed is, kan jij daar een hele grote steun in zijn.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »