De kinderen hebben het niet naar hun zin bij de andere ouder; wat moet ik doen?

De kinderen hebben het niet naar hun zin bij de andere ouder; wat moet ik doen?

Het is belangrijk dat je kind met beide ouders blijft omgaan. De omgangsregeling moet daarom goed geregeld zijn. Toch kan het voorkomen dat je kind liever niet naar je ex-partner gaat. De reden hiervan kan heel divers zijn zoals dat je kind worstelt met de hele situatie of dat hij of zij opeens anders behandeld wordt dan voorheen. Het is daarom belangrijk om te kijken wat de oorzaak is van het niet willen gaan naar de vader of moeder. Vraag allereerst waarom je kind niet wilt gaan. Vaak is dit nog een vage reden en wordt dit niet geheel duidelijk gemaakt. Maak wel duidelijk dat mama of papa altijd dezelfde persoon blijft, ook al zijn jullie nu gescheiden. Ga ook in gesprek met je ex-partner. Sta positief tegen over hem of haar en houd het belang van jullie kind voorop. Vraag wat je kan doen of wat er moet gebeuren om een omgang niet te gaan forceren, maar het contact weer langzaam op te bouwen of te herstellen. Wanneer het contact met je ex goed is, kan jij daar een hele grote steun in zijn.

Lees meer Lees minder
R. Schulte Familie Mediation Scheidingsbemiddeling
Scheidingsbemiddeling
Via onderstaand formulier kun je een kennismaking inplannen en aangeven welk tijdstip voor jou goed uitkomt. De betaling vindt pas plaats na de kennismaking. Plaats deze dienst in je winkelmandje en kies bij betaling voor 'bankoverschrijving'.
€181,50
Stoere Stappen Complimentenspel
Complimentenspel
Het complimentenspel is speciaal ontworpen voor kinderen en iedereen die met kinderen werkt en leeft. Door complimenten voel je je gezien, erkend en gewaardeerd.
€23,85
Hoe vertel ik het Prentenboek 'De prinses die droomde van aardbeien'
Prentenboek 'De prinses die droomde van aardbeien'
Dit moderne sprookje gaat over een prins en een prinses die gaan scheiden.
€18,85
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »