Hoe vertellen we de kinderen over onze scheiding?

Hoe vertellen we de kinderen over onze scheiding?

Een van de moeilijkste momenten is het gesprek aangaan met je kind wanneer je gaat scheiden. Het is een ingewikkeld gesprek waar de meeste ouders tegenop kijken. Het is vooral belangrijk dat jullie dit samen aanpakken. Ook al heeft een van de ouders deze scheiding niet gewild, voor een kind is het belangrijk dat zij het gevoel krijgen dat ze niet moeten kiezen. Je laat op die manier merken dat jullie samen ouders blijven en gezamenlijk voor de kinderen zullen zorgen. Bereid dit gesprek dan ook goed voor. Bespreek met elkaar wie wat gaat vertellen. Zo weet je wat je van elkaar kunt verwachten en wordt de spanning tijdens het gesprek voorkomen.

Doe het ook op een rustig moment, waar al jullie kinderen bij zijn. Op die manier komt er gelijke informatie binnen bij de kinderen en kunnen zij hier elkaar bij steunen.

En onthoud: stel je kind voorop. Het draait op dit moment om jullie kinderen waarbij er ruimte gecreëerd wordt voor gevoelens en vragen.

Lees meer Lees minder
Stoere Stappen Spel: Goed Gesprek met je kinderen
Spel: Goed Gesprek met je kinderen
Deze uitnodigende vragenkaartjes helpen kinderen en ouders op een ontspannen en speelse manier contact te hebben over de scheiding.
€25,85
Anne Buiskool Hoe vertellen we het de kinderen
Hoe vertellen we het de kinderen
Een boek dat ouders in 7 stappen helpt bij een kindgericht gesprek, ook wel “de scheidingsmelding” aan de kinderen genoemd.
€24,50
Scheiden met een Mediator Kinderbelangen behartiger
Kinderbelangen behartiger
Kinderen weten vaak wat ze willen maar kunnen dit moeilijk onder woorden brengen. Een kinderbelangenbehartiger kan kinderen bijstaan om de vertaalslag te maken tussen volwassen mensen en organisaties, en kinderen.
€50,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »