Is er coaching of mediation speciaal voor de kinderen?

1 Product


Seen 1 of the 1 products

Wanneer je als ouders gaat scheiden, betekent dat voor een kind vaak een verlies van basisvertrouwen waarbij ze vaak de neiging hebben om zichzelf de schuld te geven. Er zijn speciale mediation sessies of kindercoaches die ervoor zorgen dat kinderen hun emoties een speciale plek kunnen geven. Intense emoties zoals onzekerheid, verdriet, angst en soms uiteindelijk opluchting.

 

Mediation

Een scheidingsmediator is er voor iedereen die betrokken is bij de scheiding, zo ook voor de kinderen. De mediator houdt het belang van de kinderen altijd voor ogen en gaat meestal ook met het kind of kinderen in gesprek, zonder aanwezigheid van de ouders. Er wordt dan een beeld geschetst van de levenssituatie. Op die manier worden ze gezien en wordt er daadwerkelijk naar ze geluisterd. Kinderen vinden het heel prettig om op deze manier bij de scheiding van hun ouders betrokken te zijn. Ouders hoeven er niet altijd voor te kiezen om hun kinderen bij te betrekken. Er wordt altijd gekeken naar of het kind het wel aan kan en of het toegevoegde waarde heeft voor het kind.

 

Kinder coaching

Het doel van kindercoaching is om als ouder samen met je kind op een krachtige en vetrouwde manier samen te kunnen gaan. Er wordt hier spelenderwijs en op een laagdrempelige manier gewerkt met het kind. De gedachtes, gevoelens en het gedrag van het kind staat centraal. Daarnaast weet je als ouder steeds beter hoe je je kind kunt ondersteunen en wat er nodig is tijdens de lastige tijden.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »