Is er coaching of mediation speciaal voor de kinderen?

Wanneer je als ouders gaat scheiden, betekent dat voor een kind vaak een verlies van basisvertrouwen waarbij ze vaak de neiging hebben om zichzelf de schuld te geven. Er zijn speciale mediation sessies of kindercoaches die ervoor zorgen dat kinderen hun emoties een speciale plek kunnen geven. Intense emoties zoals onzekerheid, verdriet, angst en soms uiteindelijk opluchting.

 

Mediation

Een scheidingsmediator is er voor iedereen die betrokken is bij de scheiding, zo ook voor de kinderen. De mediator houdt het belang van de kinderen altijd voor ogen en gaat meestal ook met het kind of kinderen in gesprek, zonder aanwezigheid van de ouders. Er wordt dan een beeld geschetst van de levenssituatie. Op die manier worden ze gezien en wordt er daadwerkelijk naar ze geluisterd. Kinderen vinden het heel prettig om op deze manier bij de scheiding van hun ouders betrokken te zijn. Ouders hoeven er niet altijd voor te kiezen om hun kinderen bij te betrekken. Er wordt altijd gekeken naar of het kind het wel aan kan en of het toegevoegde waarde heeft voor het kind.

 

Kinder coaching

Het doel van kindercoaching is om als ouder samen met je kind op een krachtige en vetrouwde manier samen te kunnen gaan. Er wordt hier spelenderwijs en op een laagdrempelige manier gewerkt met het kind. De gedachtes, gevoelens en het gedrag van het kind staat centraal. Daarnaast weet je als ouder steeds beter hoe je je kind kunt ondersteunen en wat er nodig is tijdens de lastige tijden.

Lees meer Lees minder
Stichting Tienermediation Tienermediation Pakket
Tienermediation Pakket
Kinderen hebben niet gevraagd om een scheiding. Zij komen voor een situatie te staan waar ze gewoon mee moeten dealen.
€211,75
Eva Fabius Scheidingscoach voor ouders én kinderen
Scheidingscoach voor ouders én kinderen
Voor allerlei grote en kleine vragen die ouders, kinderen, pubers en jongeren hebben tijdens het proces van opgroeien of in geval van een scheidingssituatie.
€75,00
Anne Buiskool Hoe vertellen we het de kinderen
Hoe vertellen we het de kinderen
Een boek dat ouders in 7 stappen helpt bij een kindgericht gesprek, ook wel “de scheidingsmelding” aan de kinderen genoemd.
€24,50
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »