Moeten de kinderen naar de Rechtbank als wij gaan scheiden?

1 Product


Seen 1 of the 1 products

Moeten de kinderen naar de Rechtbank als wij gaan scheiden?

De rechter is volgens de wet verplicht om kinderen vanaf 12 jaar op te roepen tot een gesprek, ook wel kindgesprek. Het gaat er hier vooral om dat de rechter de kinderen betrekt bij de procedure van de scheiding. De scheiding heeft namelijk grote gevolgen voor het kind: hoe gaan ze nu hun verjaardag vieren? Bij wie gaan ze wonen? Bij wie zullen ze zijn in de vakanties en tijdens de feestdagen? Ze krijgen in zo’n gesprek de kans om gehoord te worden waarbij ze vertellen wat ze er allemaal van vinden. Er worden onderwerpen aangekaart zoals waar ze willen wonen, de omgangsregeling en soms over de alimentatie. De belangen van het kind worden uiteindelijk bij de rechtspraak vooropgesteld, maar dat betekent niet dat er altijd aan alle wensen van het kind worden voldaan.

Het komt wel eens voor dat ouders hun kind, die jonger is dan 12 jaar, ook gehoord wordt door de rechter. Het is hier afhankelijk van de situatie of dit ook echt gedaan wordt, maar meestal wordt hier negatief op beslist. Hoe jonger het kind is, hoe kleiner de kans dat het kind ook echt gehoord wordt.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »