Wat is het verschil tussen mediation en een uitspraak verzoeken bij de rechter?

Wat is het verschil tussen mediation en een uitspraak verzoeken bij de rechter?

Bij mediation gaan beide partijen samen in gesprek en zoeken ze een goede, geschikte oplossing voor het conflict dat zich voordoet. De mediator zorgt hiervoor dat het gesprek goed verloopt en dat alle standpunten, belangen en emoties van de betrokken partijen aan bod komen. Op die manier vind je veel makkelijker een oplossing waar iedereen achter staat.

Bij rechtspraak heb je geen zeggenschap over de oplossing. Hierbij is alleen een juridische oplossing mogelijk en wordt er niet gekeken naar creatieve, persoonlijke oplossingen. Daarnaast liggen de tarieven van advocaten een stuk hoger en duurt het veel langer dan de tarieven en procedures van mediators.

Lees meer Lees minder
Scheiden met een Mediator Totaalpakket scheiding
Totaalpakket scheiding
Dit is dé oplossing als je zeker wilt weten dat alles goed wordt geregeld. Er is niets wat achteraf nog geregeld zal moeten worden. En anders regelen we dat ook.
€0,00
iMediators Mediationgesprek
Mediationgesprek
Via onderstaand formulier kun je een kennismaking inplannen. De betaling vindt pas plaats na de kennismaking. Plaats deze dienst in je winkelmandje en kies bij betaling voor 'bankoverschrijving'.
€275,00
Scheidingsmediation
Scheidingsmediation
Heb je een conflict in je relatie, je huwelijk of je gezin, en kom je er met elkaar niet uit? Als mediator help ik jullie om tot een evenwichtige oplossing te komen. Een gezamenlijke oplossing, die jullie zelf bepalen en die jullie allebei ondersteunen.
€0,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »