De leidinggevende intimideert en pest; wat kunnen wij doen?

De leidinggevende intimideert en pest; wat kunnen wij doen?

Wanneer je ziet dat je werkgever intimideert of pestgedrag vertoont, kunnen er constant vragen door je hoofd schieten. ‘Is het echt zo erg of beeld ik het me in? Ben ik de enige die er last van heeft?'. Wanneer de frustraties echt hoog oplopen: ‘moet ik opstappen of juist aan de bel trekken? Maar waar kan ik dan terecht?’. De grote vraag als werknemer blijft gewoon of je de situatie kunt verbeteren of kan je er gewoon echt niets aan doen?

Je zal sterk in je schoenen moeten staan, wil je een poging wagen om de situatie aan te kaarten. Het is dan belangrijk om een dossier op te bouwen door alles schriftelijk vast te leggen. Wanneer je baas bijvoorbeeld telkens afspraken maakt maar deze niet nakomt, maak hier dan een schema van. Het kan ook zo zijn dat je onhaalbare deadlines krijgt. Vergelijk deze met collega’s en maak eventueel samen een op feiten gebaseerde schatting van de duur van de klus. Bij veel conflicten is het zaak zelf goede analyses te maken waarna je naar een hogere baas kunt stappen met de vraag: hoe lossen we dit op?

Lees meer Lees minder
Henriëtte Wijnen Julia's slangenkuil
Julia's slangenkuil
Jaren werkte ik als leidinggevende in een gemeentelijke organisatie. Nooit had ik gedacht terecht te komen in een web van intimidatie en pesterijen. Maar het gebeurde en de gevolgen waren rampzalig, voor mij en mijn (werk)omgeving.
€0,00
School tegen Schelden PESTKWARTET
PESTKWARTET
Het PESTKWARTET is een spel en is bedoeld om werknemers en werkgevers bewust te maken van ‘pesten op de werkvloer’. Spelenderwijs leidt het kwartet je langs voor je werk relevante thema’s.
€0,00
School tegen Schelden Nee hoor, bij ons wordt niet gepest?
Nee hoor, bij ons wordt niet gepest?
Je kent ze wel, die uitspraken: ‘Nee, dat komt bij ons niet voor’, ‘Wij doen dat niet’ en ‘Ik weet wel waar het wel gebeurt’.
€0,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »