Wanneer is er sprake van pesten?

3 Producten


Seen 3 of the 3 products

Wanneer is er sprake van pesten?

Er is sprake van pesten als iemand herhaaldelijk het gevoel krijgt dat hij of zij buiten gesloten wordt of telkens gekleineerd wordt. Het kunnen alle vormen van intimiderend gedrag zijn met een structureel karakter. Het kan komen van een of meerdere werknemers tegen één persoon of meerdere personen die zich niet kunnen verdedigen tegen dat gedrag. Dit kan in de vorm zijn van vervelende opmerkingen of net niet leuke grapjes, geroddel of onnodig kritiek geven op iemand. Het kan zich voordoen in verschillende vormen.

- Het kan zo zijn dat de werknemer allerlei zinloze taken opgezadeld krijgt of juist helemaal geen taken meer krijgt. Dit zijn vooral organisatorische maatregelen.

- Er kan ook inbreuk gemaakt worden op het privéleven van een slachtoffer, door diegene te blijven imiteren naar aanleiding van zijn of haar uiterlijk of door constant grapjes te blijven maken over het privéleven van het slachtoffer.

- Het komt ook voor dat de dader het slachtoffer blijft negeren. Dit kan zich uitten in het niet luisteren naar de ander wanneer hij of zij iets vertelt of gewoonweg niet tegen diegene te praten.

- Fysieke agressie komt ook voor. Hier kan worden gedacht aan ongewenste aanrakingen of het matig gebruik van geweld door de daders.

Of iets meteen pesten is, is vaak niet objectief vast te stellen. Het kan namelijk vaak voorkomen dat een werknemer een grapje maakt maar niet in de gaten heeft dat de ander zich hierdoor gekwetst voelt. Het belangrijkste uitgangspunt is dat als iemand iets als pesten ervaart, er iets gedaan moet worden.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »