Wat is een pestprotocol?

Wat is een pestprotocol?

Een pestprotocol is een verklaring waarin staat omschreven wat er onder pesten wordt verstaan en worden er handvaten gegeven om pestgedrag te (h)erkennen en aan te pakken. Zowel leidinggevenden als werknemers weten dan welke acties er ondernomen kunnen worden om het pesten te stoppen. Dit geldt zowel voor de degene die gepest wordt, als de omstanders. Wanneer pestgedrag op de werkvloer vertoond wordt, staat er in een pestprotocol omschreven welke passende consequenties er toegepast worden. Het protocol heeft vooral als doel om het pestgedrag op de werkvloer te voorkomen en, wanneer het zich voordoet, aan te pakken.

Lees meer Lees minder
School tegen Schelden PESTKWARTET
PESTKWARTET
Het PESTKWARTET is een spel en is bedoeld om werknemers en werkgevers bewust te maken van ‘pesten op de werkvloer’. Spelenderwijs leidt het kwartet je langs voor je werk relevante thema’s.
€0,00
School tegen Schelden Help, mijn medewerker wordt gepest! Wat nu?
Help, mijn medewerker wordt gepest! Wat nu?
Een training voor leidinggevenden of teams die elkaar tijdig aan moeten kunnen spreken op ongewenst gedrag op de werkvloer zoals pesten.
€0,00
Henriëtte Wijnen Julia's slangenkuil
Julia's slangenkuil
Jaren werkte ik als leidinggevende in een gemeentelijke organisatie. Nooit had ik gedacht terecht te komen in een web van intimidatie en pesterijen. Maar het gebeurde en de gevolgen waren rampzalig, voor mij en mijn (werk)omgeving.
€0,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »