Wat zijn de gevolgen van pesten op de werkvloer?

Wat zijn de gevolgen van pesten op de werkvloer?

Pesten is niet alleen schadelijk voor het slachtoffer, het heeft ook een grote invloed op de omstanders en de dader die het pestgedrag aansticht. Het kan ervoor zorgen dat er een verziekte werksfeer hangt. Steeds meer werknemers merken op een gegeven moment op dat ze meer kunnen bereiken wanneer ze pestgedrag vertonen. Op dat moment geldt het recht van de sterkste. Werknemers hebben op een gegeven moment het idee machteloos te staan en durven niet in te grijpen, omdat ze bang zijn om zelf het slachtoffer te worden. De gevolgen voor het bedrijf ligt dan hoog: er is meer verzuim en de kwaliteit van het uiteindelijke product wordt minder.

Lees meer Lees minder
School tegen Schelden Nee hoor, bij ons wordt niet gepest?
Nee hoor, bij ons wordt niet gepest?
Je kent ze wel, die uitspraken: ‘Nee, dat komt bij ons niet voor’, ‘Wij doen dat niet’ en ‘Ik weet wel waar het wel gebeurt’.
€0,00
School tegen Schelden PESTKWARTET
PESTKWARTET
Het PESTKWARTET is een spel en is bedoeld om werknemers en werkgevers bewust te maken van ‘pesten op de werkvloer’. Spelenderwijs leidt het kwartet je langs voor je werk relevante thema’s.
€0,00
Henriëtte Wijnen Julia's slangenkuil
Julia's slangenkuil
Jaren werkte ik als leidinggevende in een gemeentelijke organisatie. Nooit had ik gedacht terecht te komen in een web van intimidatie en pesterijen. Maar het gebeurde en de gevolgen waren rampzalig, voor mij en mijn (werk)omgeving.
€0,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »