Hoe moeten we de inboedel verdelen?

0 Producten


  Seen 0 of the 0 products

  Hoe moeten we de inboedel verdelen?

  Je hebt de scheiding doorgezet en samen bepaald wat er met het huis gaat gebeuren. Nu is het een kwestie van de inboedel verdelen. Onder inboedel valt alles wat in jullie huis staat en een bepaalde waarde heeft. Dit kan in het huis, de garage of de tuin staan.

   

  Allereerst is het belangrijk om een inventarisatie te maken. Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd, ben je allebei voor de helft eigenaar van alle spullen. Bij huwelijkse voorwaarden kan het zo zijn dat jullie allebei hebben afgesproken dat sommige spullen gemeenschappelijk eigendom zijn. Bij beiden gevallen is het handig om een lijst te maken van spullen die verdeeld moeten worden.

   

  Daarna is het belangrijk om de waarde van alle goederen te laten bepalen. Het zijn natuurlijk allemaal gebruikte spullen, dus zal het moeilijk zijn om deze waarde te bepalen. Hiervoor kan je een taxateur voor inschakelen. Het kan ook zo zijn dat er spullen zijn die geen werkelijke waarde, maar meer een emotionele waarde hebben. Dit kunnen spullen zijn die je op je verjaardag hebt gekregen of afkomstig is van jouw familie. Je kan dan samen afspreken dat deze spullen niet onder de inboedel vallen, maar eigendom blijven van degene die het heeft gekregen.

   

  Daarna wordt er bepaalt wat je allebei wilt hebben. Beiden van jullie maken een lijstje apart en gaan dit daarna met elkaar vergelijken. Er zullen zeker wat onderhandelingen plaats moeten vinden waarbij jullie even hoog moeten uitkomen qua bedrag. Wanneer dit niet zo is, zal er gekeken moeten worden of diegene met minder inboedel, meer kan krijgen. Wat je ook kunt doen is dat diegene die de meeste waarde heeft, de ander betaald.

   

  Als jullie er echt niet uitkomen, kan je altijd nog een echtscheidingsbemiddelaar inzetten om jullie hiermee te helpen. Wanneer je ex-partner toch liever niet wilt meehelpen aan mediation, kan je bij de rechter verzoek tot inboedelverdeling indienen. De rechter doorloopt dan dezelfde stappen als hiervoor alleen laat de rechter hier geen emoties bij spelen.

   

  Als het om de kinderen gaat, mogen zij altijd zelf bepalen welke spullen bij welke ouder komen te liggen.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »