Ik wil scheiden maar mijn partner niet; wat moet ik nu doen?

Ik wil scheiden maar mijn partner niet; wat moet ik nu doen?

Het doet zich wel eens in de praktijk voor: 'Ik wil scheiden, maar mijn partner niet'. Een scheiding hoeft niet altijd zo te zijn waar beide partners achter staan. Wanneer je erachter komt dat jij wel wilt scheiden, maar je partner niet, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Wees duidelijk tegenover je partner en neem dan ook zelf de volgende stap om de scheiding te regelen. Leg uit aan je partner dat er twee opties zijn: jullie kunnen een scheiding regelen door middel van mediation of je gaat naar een advocaat. Wanneer het namelijk echt niet lukt om er samen uit te komen, kan je een scheidingsmediator inschakelen. Hij of zij is objectief en zal je kunnen helpen om op een andere manier te gaan communiceren, zodat er uiteindelijk wel een oplossing gevonden kan worden. De voorwaarde hiervoor is wel dat jullie allebei openstaan voor een oplossing en naar elkaar willen luisteren. Mediation heeft het voordeel dat de kosten vaak lager uitvallen dan als je een advocaat in de arm neemt.

Soms kan het zo zijn dat, zelfs met mediation, je partner nog steeds niet zwicht voor het aangaan van de scheiding. In Nederland is er dan maar één grond om te scheiden: duurzame ontwrichting van het huwelijk. Het is dan voldoende als één van de partners het huwelijk niet meer ziet zitten. Hier hoeven dus niet beide echtgenoten achter te staan.

 

Toch blijft het vervelend als je partner niet wilt scheiden en zelfs bij ontwrichting niet wilt toegeven. Maar het gebeurt echter nooit dat iemand een scheiding probeert tegen te houden bij de rechter. Wanneer je partner er toch voor kiest om het aan te vechten, is het nog maar de vraag of het ook echt nut heeft. Als het eenmaal zo ver is gekomen, zit een goed huwelijk er echt niet meer in.

Lees meer Lees minder
Scheiden met een Mediator Scheidingsabonnement
Scheidingsabonnement
Scheiden doe je niet 'even'. Door alle emoties die het met zich meeneemt, de zaken die geregeld moeten worden en de kinderen die jullie graag willen ontzien, is het tegelijkertijd ook een ingewikkeld proces. Inmiddels hebben wij 25 jaar ervaring met schei
€95,00
Doerian Coaching Relatie coaching Echtscheiding
Relatie coaching Echtscheiding
Ik coach stellen, die willen scheiden, in scheiding liggen of al gescheiden zijn en hierdoor op psychosociaal vlak problemen ervaren met betrekking tot emoties, communicatie, afspraken maken, etc..
€48,40
R. Schulte Familie Mediation Scheidingsbemiddeling
Scheidingsbemiddeling
Via onderstaand formulier kun je een kennismaking inplannen en aangeven welk tijdstip voor jou goed uitkomt. De betaling vindt pas plaats na de kennismaking. Plaats deze dienst in je winkelmandje en kies bij betaling voor 'bankoverschrijving'.
€181,50
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »